fredag 10. juli 2015

Nyhet! Telemarksarkivet lanseres 1/9
Hold av tirsdag 1. september og planlegg å tilbringe formiddagen og ettermiddagen på Høyskolen i Bø. Museene i Telemark og Telemarksarkivet inviterer alle fortidsinteresserte til åpningen av Telemarksarkivet.

Telemarksarkivet består av de tre konsoliderte museene Norsk Industriarbeidermuseum, Vest-Telemark Museum og Telemark Museum. Arkivet skal samle inn og ta vare på materiale fra privat sektor. Dette er et område som faller utenfor de statlige arkivenes ansvarsområde, og dreier seg om arkivmateriale fra næring, handel og industri, lag- og foreninger, skoler og institusjoner m.m.

På lanseringen blir det gitt et innblikk i hva Telemarksarkivet jobber med, og hvordan vi kommer til å jobbe for å etablere et representativt samfunnsminne for Telemark. Lanseringen skjer i samarbeid med Høyskolen i Telemark og Høyskolebiblioteket/Telemarkskilder.no

Møt de som har et engasjement for bevaring av Telemarks historiske kilder!

Detaljert program kommer i august, men du kan melde deg på allerede nå ved å sende henvendelse til post@telemarksarkivet.no.

Velkommen!

4 kommentarer:

 1. Endelig er vi i ferd med å få på plass et fylkesdekkende arkiv også i Telemark. Arkivet blir et stort løft for bevaring av historisk arkivmateriale i Telemark. Kirsten Tangen, arkivar på Telemark Museum

  SvarSlett
 2. Vil arkivet også ta imot arkivmateriale fra enkeltpersoner, slekter, granne- og venne-grupper i bygder og byer i Telemark?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hans og takk for spørsmålet. Ja det vil vi legge til rette for, i den forstand at de tre museenes - Vest-Telemark museum, Telemark museum, og Industriarbeidermuseet - arkivarer vil ta slike henvendelser avhenging geografi og tema. Ok? Løsningene våre vil bli enklere å se når vi kommer i gang, og til uka åpner nettsida telemarksarkivet.no; den vil også bidra til det.

   Slett
 3. Hei og tusen takk for svaret. Vi er nok en del personer som er litt usikre på hvor det skal bli av alt materialet vårt, når vi er døde, og det ikke er sikkert at etterkommerne våre ønsker å oppbevare alt hos seg. Det blir spennende å se hvordan dere utvikler Telemarksarkivet. Beste hilsener Hans

  SvarSlett